Udskriv

Kaninen

Den keramiske kanin - en sød lille skabning, som i lighed med rigtige kanin er fuld af bevægelse uden dog rigtig at røre på sig. Det er dog også ganske vist, at såfremt de blev til "De vilde kaniner", så er der stor risiko for, at de ville få særdeles mange skrammer og skår, ikke mindst måden kaninen yngler på ville være til evig fare for deres udryddelse.

Derfor har den keramiske kanin valgt at formere sig ved hjælp af et gammelt og næsten uddødt håndværk - kaldet pottemagerfaget.

Faktisk foregår det fuldstændig uden genteknologi - pottemageren former uden anden hjælp end sine hænder en lille krukke på sin drejeskive, som så tilsat en god portion fantasi og et par små fladtrykte tallerkner som ører er parat til at blive brændt i den store keramiske ovn ved 1300 gr.

Efter et døgn i varmen kommer der sommetider kuld ud på helt op til et par hundrede små lyslevende stentøjskaniner, færdige fra øre til halespids, klar til at erobre såvel en skyggefuld plads i haven eller en hyldeplads på et pigeværelse. Se det er livet for en keramisk kanin ! !

Kaninen findes i to størrelser.